Foto van een groep wielrenners bij de start
Published On: 24 april 2022

Geachte renner(s), ouder/coach.

 

Eindelijk mogen we dit jaar weer een mooi evenement organiseren namelijk de 63ste editie van de Tour de Junior in Achterveld.

Twee jaar lang moesten we het afblazen, maar dit jaar gaat het door, althans als we genoeg inschrijvingen krijgen.

De Jeugd Tour Assen gaat dit jaar niet door. Dan zou je verwachten dat meerdere renners naar de Tour de Junior komen, echter is dit nu nog niet het geval.

Om een evenement zoals de Tour de Junior te kunnen organiseren, waar de jeugdrenners hun sportieve kunnen laten zien, heb je een minimum aantal renners nodig. Dit minimum is 90 renners we zitten nu op 38 renners. Wellicht leeft het nog niet helemaal bij de renners, de ouders of de coaches doordat we al twee jaar lang niets kunnen organiseren in Nederland. Misschien is er daardoor nog wat minder interesse.

Het leuke van dit jaar is ook dat de Vuelta in Utrecht start en door de gemeente Leusden komt. Nu hebben wij speciaal dit jaar vanwege de Vuelta een Vuelta wielren shirt laten ontwerpen voor de aanvallendste renner(s). Van dit shirt worden er 24 gemaakt en is dus uniek, mooi om te dragen of in te lijsten.

Schrijf je in zodat de Tour de Junior 2022 door kan gaan en wij door kunnen gaan met het organiseren van het mooie evenement. Kijk op de site www.tourdejunior.nl en/of let op de berichtgeving op Facebook of Instagram.

De deadline om aan de 90 renners te komen is 31 mei 2022.