** Workshops tijdens de Tourweek **

Beste renners en ouders/ verzorgers,

Naast het fietsen biedt de Tour de Junior, in samenwerking met de KNWU en het district Midden, in de Tourweek een aantal leuke workshops aan voor renners en ouders/verzorgers. 

Op maandag 15 augustus is het mogelijk je op te geven voor de onderstaande workshops! (bij het ophalen van je rugnummer/inschrijvingen)

 

Workshop tijdrijden en reglementen: dinsdag 16 augustus 2016.

In de Tour de France is duidelijk geworden dat successen in de tijdrit een combinatie zijn van heel hard fietsen, een perfecte aerodynamische houding, afstelling van je fiets en de fiets zelf. Onze Tom heeft dit tot in de perfectie uitgewerkt en was in de Tour de France met afstand de beste tijdrijder. Je houding en de afstelling van je fiets zijn het belangrijkste. Een superlichte carbon tijdritfiets is pas belangrijk als het gaat om de laatste secondes. Samen met Pim Kroon (UCI jurylid) fietsen jullie op een interactieve manier  door het reglement van het tijdrijden dus neem je i-pad en smartphone maar mee. Natuurlijk komen houding en fietsafstelling aanbod en komt een bekende tijdrijder vertellen hoe leuk tijdrijden is.

Workshop voeding: donderdag 18 augustus 2016.

Nadat Bouke Mollema in de 13e etappe van de Tour de France de tweede plaats had veroverd in het algemeen klassement werd hem gevraagd: Wat ga je in de etappe van morgen doen? Dit was zijn antwoord: DE HELE DAG ETEN EN HERSTELLEN. Donderdagmiddag horen jullie wat professionele renners in de tour zoal eten. Van Nancy van de Burg leren jullie wat je kan eten om optimaal te presteren als wielrenner en gaan jullie je eigen sportdrank maken. Nancy is naast diëtist zelf wielrenster en heeft ook jaren in Achterveld gereden.

Workshop ouders en talentontwikkeling, workshop voor ouders: vrijdag 19 augustus 2016.

Ouders hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van hun kind. Naarmate het kind ouder wordt, maar ook omdat het kind talent blijkt te hebben in de sport, wordt er vaak meer van de ondersteuning van ouders verwacht. Veel ouders zijn op zoek naar de juiste invulling van hoe ze hun kind kunnen begeleiden. Tour de Junior biedt een workshop aan onder leiding van Leo Peelen. Samen met Leo kunnen ouders van gedachte wisselen over thema's zoals verantwoordelijkheid van ouder en verwachtingen en het stimuleren van zelfstandigheid. Leo Peelen spreekt uit ervaring hij is naast vader van 2 kinderen, meervoudig Nederlands kampioen, zilveren medaille winnaar op de Olympische spelen.

 

 

 

Reactie toevoegen